Brielle

Restaurant Brielle

Brielle is een echt juweeltje in het Zuid-Hollandse landschap. Dit karakteristieke vestingstadje heeft een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. De geest van de Geuzen, die in de zestiende eeuw de stad bevrijdden van de Spaanse bezetter, is nog steeds voelbaar tussen de oude vestingmuren. Wie geniet van de cultuur die Brielle te bieden heeft, zal ook genieten van een bijzonder restaurant vlakbij Brielle: Zoet of Zout, waar een prachtig uitzicht over het Haringvliet de heerlijkste gerechten begeleidt. Wie een restaurant in Brielle zoekt, doet er goed aan om net buiten de stadswallen te kijken, want dit restaurant is een echte aanrader. Op maar 20 minuten afstand van Brielle wordt uit eten gaan bij Zoet of Zout een smakelijke belevenis met een rijke menukaart en een sfeer om van te smullen!

Bol van de geschiedenis

Het schilderachtige stadje Brielle weet jaarlijks toeristen van over de hele wereld te boeien. De oude binnenstad staat bol van de geschiedenis, waar de bewoners met recht nog altijd trots op zijn. Op 1 april wordt hier een speciaal bevrijdingsfestival gevierd om de herinnering aan de rebelse stadsgeest in ere te houden. Acteurs spelen de gevechten na, compleet met kanonnen en een geuzenschip. In de plaatselijke Sint Catharijnekerk trouwde Willem van Oranje met zijn ware liefde Charlotte de Bourbon. Geschiedenis genoeg dus! Wie hier een dagje cultuur komt opdoen, kan in no time uit eten in een toprestaurant vlak buiten de stad. Zoet of Zout is een restaurant vlakbij Brielle waar de grootste fijnproevers op hun wenken worden bediend.

Lekker dicht bij Brielle uit eten

Wie vanaf Brielle dit restaurant zelf wil ervaren, kan het beste even reserveren. Vanuit de wijde omgeving komen kenners genieten van de uitgebreide menukaart voor lunch of diner, omdat dit restaurant Brielle en de wijde omtrek steeds weer op de mooiste smaaksensaties trakteert. Of u nu meer houdt van zoet of van zout: in de buurt van Brielle uit eten wordt hier altijd een feest voor jong en oud.
More in this category: Hellevoetsluits »